Християнство і європейська духовно-культурна ідентичність - Федоров, О.В. (Наука. Релігія. Суспільство, 2008)
Стаття присвячена з’ясуванню ролі і місця християнства у формуванні європейської ідентичності в
умовах ціннісної дезорієнтації, дегуманізації людини і суспільства, морального та релігійного хаосу. Статья посвящена выяснению роли и места христианства в формировании европейской идентичности в
условиях ценностной дезориентации, дегуманизации человека и общества, морального и религиозного хаоса. The article is devoted to finding out the role and place of christianity in forming of the European identity in the
conditions of the valued disorientation, dehumanizing of man and society, moral and religious chaos.