Інтелектуальний потенціал України та її геополітичні перспективи - Моргун, В.А. (Наука. Релігія. Суспільство, 2008)
У статті розглядається незадовільний стан науки і освіти в Україні і робиться висновок про невизначеність у
зв’язку з цим її геополітичних перспектив. Пропонується конкретна програма виходу країни з глибокої
соціально-економічної, політичної і духовної кризи. В статье рассматривается неудовлетворительное состояние науки и образования в Украине и делается
вывод о неопределенности в связи с этим ее геополитических перспектив. Предлагается конкретная
программа выхода страны из глубокого социально-экономического, политического и духовного кризиса. The unsatisfactory state of science and education in Ukraine is examined in the article and in this connection is
concluded about uncertanity of its geopolitical prospects. The concrete program of output from a deep socioeconomic,
political and spiritual crisis of country is offered.