Об актуальных проблемах развития науки и техники в угольной отрасли Украины - Саратикянц, Э.С.; Давлианидзе, Я.С. (Інститут економіки промисловості НАН України, 2006)
Систематизовано основні етапи науково-технічної політики у вугільній промисловості України. Подано оцінку сучасного рівня технічної оснащеності основних процесів вуглевидобутку. Обґрунтовано необхідність розширення інноваційної та інвестиційної діяльності в галузі з наступним визначенням джерел її фінансування. Викладено основні напрями проекту Енергетичної стратегії України до 2030 р. Виявлено та запропоновано заходи для стабілізації та розвитку галузі.
---------- Систематизированы основные этапы научно-технической политики в угольнопромышленности Украины. Дана оценка современного уровня технической оснащенности основных процессов угледобычи. Обоснована необходимость расширения инновационной и инвестиционной деятельности в отрасли с последующим обозначением источников ее финансирования. Изложены основные направления проекта Энергетической стратегии Украины до 2030 г. Выявлены и предложены мероприятия для стабилизации и развития отрасли.
---------- Basis stages in development of the scientific – technical policy in the coal industry of Ukraine are systemized. The present level of technical equipment for the main coal-mining processes is estimated. The necessity to extent the innovation and investment acitivities in the industry is grounded, and the sources of its financing are evaluated. Main directions of the Project of the Energetic Strategy of Ukraine till 2030 are presented. The measurements to stabilize and to develop this industry are identified and offered.
----------