Іслам в Донецькому регіоні: до історіографії питання (1990 - 2007 роки) - Касперович, П.М.; Касперович, В.М. (Наука. Релігія. Суспільство, 2008)
Стаття присвячена проблемам мусульманського відродження в Донецькому регіоні в 1990 – 2007 роках.
Аналізується стан ісламського відродження традиційно мусульманських народів. Констатовано факти
будівництва мечетей, формування місцевої умми в містах Донбасу. Статтю побудовано на аналізі
газетних публікацій за 1990 – 2007 роки. Статья посвящена с проблемам мусульманского возрождения в Донецком регионе в 1990 – 2007 годах. The article deals with the problems of Muslim rebirth in Donetsk region in 1990 – 2007.