Воскресение Иисуса Христа в современной христианской доктрине - Князева-Лязгина, Н.В. (Наука. Релігія. Суспільство, 2008)
В статье рассматривается проблема смерти и воскресения Иисуса Христа как исторической личности.
На основе материала Нового Завета, а также работ Ф. Фаррара, Э. Ренана, Д. Штрауса и А. Меня производится
сравнительный анализ явлений воскресшего Мессии своим ученикам. Уподобление Иисусу Христу и пример
Его личного бессмертия приоткрывают тайну человеческого бытия, духовную сущность человека, его
ценностные ориентиры и приоритеты в современном обществе. В статті розглядається проблема смерті та воскресіння Ісуса Христа як історичної особистості. На основі
матеріалу Нового Заповіту, а також робіт Ф. Фаррара, Е.Ж. Ренана, Д. Штрауса та А. Меня проводиться
порівняльний аналіз явлень воскреслого Месії своїм учням. Уподібнення Ісусу Христу та приклад Його
особистого безсмертя привідкривають тайну людського буття, сутності людини як духовної істоти, її
ціннісних орієнтирів та пріоритетів у сучасному суспільстві. The article is dedicated to the investigation of the problem having developed around the death and the
resurrection of Jesus Christ, The latter regarded as a historical character. The comparative analysis of some facts
about Messiah emerging resurrect before his followers is based on the materials of the New Testament, as well
as on the works by F. Farrar, E. Renan, D. Schtraus and A. Men. The enigma of human existence is revealed
through finding coherent matters with Jesus Christ and bearing reflection to the idea of his personal immortality.