Постнекласична модель цілісної людини: тоталогічний вимір - Теліженко, Л.В. (Наука. Релігія. Суспільство, 2008)
У статті розглядаються перспективи нового раціонального осмислення антропологічної цілісності з позицій
постнекласичної методології. Аналізуються особливості тоталогічної моделі цілісної людини на основі
концепту онтико-онтологічної дуальності як способу конструювання складної антропологічної реальності. В статье рассматриваются перспективы нового рационального осмысления антропологической целостности с
позиций постнеклассической методологии. Анализируются особенности тоталлогической модели
целостного человека на основе концепта онтико-онтологической дуальности как способа конструирования
сложной антропологической реальности. The article focuses on the prospects of a new rational comprehension of the anthropological integrity from the
position of the postnonclassical methodology. It also analyses peculiarities of the totallogical model of the
integral human being on the basis of the concept of ontiko-ontological duality as a way of construction of the
complex anthropological reality.