Кристалізація у розчинах-розплавах систем Li2O–Bi2O3–P2O5–M^VIO3 (M^VI — Mo, W) - Затовський, І.В.; Теребіленко, К.В.; Слободяник, М.С. (Доповіді НАН України, 2010)
Дослiджено процеси кристалiзацiї у розчинах-розплавах систем Li2O−Bi2O3−P2O5−M^VIO3 (M^VI — Mo, W) при мольному вмiстi Bi2O3 у розплавах вiд 5 до 30%. Визначено областi та умови утворення γ-Li3PO4, BiPO4, Li8Bi2(MoO4)7 у молiбдатних розплавах i BiPO4, LiBi(WO4)2 у вольфраматних. Показано перспективи використання розплавiв типу LiPO3−Li2MoO4−Bi2O3 для вирощування монокристалiв iонного провiдника γ-Li3PO4. Crystallization in molten systems Li2O−Bi2O3−P2O5−M^VIO3 (M^VI — Mo, W) with Bi2O3 ranging from 5 to 30% mol. is investigated. The fields of γ-Li3PO4, BiPO4, Li8Bi2(MoO4)7 in the molybdate-containing system and BiPO4, LiBi(WO4)2 in the tungstate-containing one are identified. The perspective usage of the systems like LiPO3−Li2MoO4−Bi2O3 for the crystal growth of ionic conductor γ-Li3PO4 is also discussed.