Особливості жовчнокислотного спектра еритроцитарної маси в щурів при експериментальному медикаментозному гепатиті та застосуванні засобів корегувальної терапії - Мельничук, Д.О.; Грищенко, В.А.; Весельський, С.П.; Литвиненко, О.М. (Доповіді НАН України, 2010)
Встановлено кiлькiснi змiни рiвня жовчних кислот у еритроцитарнiй масi у щурiв, хворих на медикаментозний гепатит, що свiдчить про розвиток холестазу, зниження синтетичної та кон’югуючої функцiй печiнки. Доведено, що данi змiни можна корегувати шляхом включення в лiкувальну схему засобiв репаративної дiї, зокрема, виготовлених на основi фосфолiпiдiв рiзного походження: бiологiчно активної добавки FLP-MD i препарату “Есенцiале-форте”. The quantitative changes of the level of bilious acids are determined in the mass of red corpuscles in rats, patients with medicinal hepatitis, which testifies to the development of cholestasia and a decline of synthetic and conjugative functions of liver. It is proven that these changes can be corrected by the plugging of facilities of reparation actions in the rehabilitation circuit, in particular, made on the basis of phospholipids of different origin: biologically active addition of FLP-MD and preparation “Essenciale-forte”.