Вплив N-стеароїлетаноламіну на апоптозні процеси в гормонально активних пухлинних тканинах кори надниркових залоз людини - Левчук, Н.І.; Пушкарьов, В.М.; Тронько, М.Д. (Доповіді НАН України, 2010)
Дослiджено вплив N-стеароїлетаноламiну (NSE) на експресiю проапоптозного бiлка Bax, активацiю каспази-3 та розщеплення полi(АДФ-рибозо) полiмерази в пухлиннiй тканинi кори надниркових залоз людини. Виявлено захисний, антиапоптозний ефект NSE в гормонально активних пухлинних тканинах. Розглянуто можливi механiзми гальмування апоптозних процесiв у деяких типах пухлинних тканин кори надниркових залоз людини. The effects of N-stearoylethanolamine (NSE) on the proapoptotic protein Bax expression, caspase-3 activation, and poly(ADP-ribose) polymerase cleavage in tumor tissue of human adrenal cortex are studied. The protective antiapoptotic effect of NSE in hormonally active tumors of adrenal cortex is demonstrated. The possible mechanisms of the inhibition of apoptotic processes in some tumor tissues of human adrenal cortex are discussed.