Діалектика тотожності у діалогах Платона - Попов, В.Ю. (Наука. Релігія. Суспільство, 2009)
Стаття присвячена ґенезі та інтерпретації категорії тотожності у творах Платона. Спираючись на відомі
першоджерела, надається нове бачення ролі цієї категорії у платонівському дискурсі. Тотожність розглядається
у контексті космологічної ментальності давньогрецького духу, що знаходить найбільш яскраве відбиття
у діалогах Платона. Статья посвящена генезису и интерпретации категории тождества в работах Платона. Базируясь на известных
первоисточниках, в ней предложено новое видение роли этой категории в платоновском дискурсе. Тождество
рассматривается в контексте космологического менталитета древнегреческого духа, который находит самое
яркое отображение в диалогах Платона. The article is devoted genesis and interpretation of category of identity in works of Plato. Leaning on the known
original sources new vision of role of this category is given in Plato discourse. An identity is examined in the context
of cosmological mentality of ancient Greek spirit which finds the brightest reflection in the dialogs of Plato.