Опыт и проблемы создания электронных учебников - Гаев, Е.А.; Шубина, Н.С. (Збірник наукових праць Інституту проблем моделювання в енергетиці ім.Г.Є.Пухова НАН України, 2009)
Викладено алгоритм, який із застосуванням певних наявних програм дозволяє фахівцеві будь-якої спеціалізації створити власну електронну книгу або підручник. Володіння програмуванням не передбачається. Вказаний алгоритм перевірено шляхом створення двох власних е-підручників.