Взаємність явищ в гравітаційних перетвореннях - Тутик, В.Л. (Моделювання та інформаційні технології, 2009)
В статті показано, що принцип взаємності дозволяє розкрити природу
гравітації та порушити проблему єдності гравітаційного та
електромагнітного полів. Джерелом єдиного поля служить тензор
взаємності енергії-імпульсу, який виникає внаслідок взаємного обміну
енергією між речовиною та простором. Отримано рівняння руху джерела,
яке розкладається на тензорну та векторну складові. В ньому, на думку
автора, векторна частина створює електромагнетизм, а тензорна –
гравітацію.