Сорбція іонів урану та кобальту термічно модифікованими шаруватими силікатами - Тобілко, В.Ю.; Корнілович, Б.Ю.; Денисова, Т.І.; Ковальчук, І.А.; Кравченко, О.В. (Доповіді НАН України, 2010)
З використанням адсорбцiйного, хроматографiчного методiв, IЧ спектроскопiї, рентгенофазового аналiзу дослiджено вплив термiчної обробки i модифiкування шаруватих силiкатiв на параметри поруватої структури та сорбцiю iонiв U(VI) й Co(II) з водних розчинiв. Показано ефективнiсть застосування шаруватих силiкатiв, модифiкованих сполуками залiза, для вилучення U(VI) з розчинiв. The effect of thermal treatment and modification of layer silicates on the parameters of a porous structure and the sorption of U(VI) and Co(II) from water solutions were investigated by adsorption and chromatography methods, IR-spectroscopy, and X-ray analysis. The efficiency of the use of layer silicates modified by iron salts for the removal of U(VI) was shown.