До теорії товщинних коливань пружних шарів з викривленими граничними поверхнями - Шульга, М.О. (Доповіді НАН України, 2010)
Рiвняння пружних радiальних коливань у сферичних координатах подано в операторнiй гамiльтоновiй формi за радiальною координатою. Вихiдна система записана в єдинiй для сферичних, цилiндричних i прямокутних координат формi. Проаналiзовано випадок гармонiчних коливань. Equations for elastic radial vibrations in spherical coordinates are represented in the operator Hamilton form on a radial coordinate. The initial system is written down in a form single for spherical, cylindrical, and rectangular coordinates. The case of harmonic vibrations is analyzed.