Импульсный боковой каротаж с повышенным пространственным разрешением - Миронцов, Н.Л. (Доповіді НАН України, 2010)
Запропоновано принцип iмпульсного живлення приладу трьохелектродного бiчного каротажу, що дозволяє без змiн геометрiї зонда отримати апаратуру, яка за своїми характеристиками вiдповiдає багатозондовiй апаратурi бiчного каротажу (теоретично нескiнченної кiлькостi зондiв з рiзною глибиною дослiдження та високої вертикальної роздiльної здатностi), i тим самим детально дослiджувати радiальний (вiдносно осi свердловини), просторовий розподiл питомого електричного опору породи. A new principle of pulse power supply of a device for three-electrode lateral logging is proposed. It allows one, without altering a probe geometry, to obtain an equipment with performance specifications corresponding to those of multiprobe latteral logging (theoretically the infinite number of probes with different logging depths and high vertical resolution) and so to investigate a radial, relatively to the hole axis, spatial distribution of the formation resistivity in detail.