Состав, структура и сорбционные свойства лигноцеллюлозных комплексов растительных материалов - Николайчук, А.А. (Доповіді НАН України, 2010)
Методом ЯМР ^13C-спектроскопiї дослiджено склад й структуру вихiдних i модифiкованих лiгноцелюлозних матерiалiв, а також їх сорбцiйнi властивостi. Встановлено залежнiсть сорбцiйних властивостей лiгноцелюлозних композитiв вiдносно важких металiв вiд змiн у функцiональному складi й структурi цих композитiв, спричинених їх перетворенням й видаленням гемiцелюлози при кислотно-лужному модифiкуваннi. By the NMR ^13C method, the composition and the structure of initial and modified lignocelluloses materials are investigated. Sorption properties of lignocellulose composites that depend on changes of their composition and the functional structure in relation to heavy metals are studied.