Формальний опис математичної моделі сенсорної мережі - Зеляновський, М.Ю.; Тимченко, О.В. (Моделювання та інформаційні технології, 2011)
Розглядаються компоненти математичної моделі бездротових сенсорних мереж, зокрема моделі каналу передачі, розповсюдження сигналу, комунікаційного графа та інші. Визначені механізми контролю топології в БСМ. The components of mathematical model of wireless sensory networks are examined, in particular models of wireless channel, distribution of signal, of communication count et al. The mechanisms of control of topology are certain in sensor networks.