Системні, інформаційні та когнітивні компоненти виникнення ризикованих та екстремальних ситуацій в ієрархічних системах при кризовому управлінні (частина 1) - Сікора, Л.С. (Моделювання та інформаційні технології, 2011)
Розглянуто системні, інформаційні, когнітивні компоненти помилкових управлінських рішень, які приводять до екстремальних ситуацій у виробничих системах з ієрархічною структурою з різними рівнями складності. Сформульовано вимоги до персоналу. Рассмотрены системные, информационные, когнитивные компоненты ошибочных решений, которые приводят к аварийным последствиям. Сформулированы требования к уровню профессиональной подготовки персонала. Reviewed systemic, informational and cognitive components of wrong decisions which lead to emergency consequences. The requirements to the level of staff training are formulated.