Побудова паралельного алгоритму чисельного розв’язання багатовимірної задачі моделювання навколишнього середовища - Черниш, Р.І.; Тирчак, Ю.М.; Іваненко, П.А. (Інститут програмних систем НАН України, 2009)
Розглядається розпаралелювання чисельного моделювання з використанням модифікованого адитивно-усередненого розщеплення з покоординатною декомпозицією області. Це дозволяє уникнути визначення крайових умов усередині розрахункової області. Наведені кількісні показники розпаралеленого ал-горитму, проведено чисельний експеримент.---------- Построение параллельного алгоритма численного решения многомерной задачи моделирования окружающей среды.---------- Construction of parallel algorithm for numeric solving multidimensional problem of environmental modeling.