Тенденції капіталоутворення вітчизняних підприємств - Баліцька, В.В. (Науково-технічна інформація, 2009)
У статті проаналізовано тенденції капіталоутворення підприємств на макроекономічному рівні в 2000 2007 рр. На прикладі зміни вартісних і структурних характеристик капіталу продемонстровано необхідність здійснення на державному рівні системного аналізу процесів формування та функціонування капіталу підприємств і розроблення спеціальної стратегії, спрямованої на підвищення капіталізації економіки на ендогенній основі. В статье проанализированы тенденции капиталообразования предприятий на макроэкономическом уровне в 2000-2007 гг. На примере изменения стоимостных и структурных характеристик капитала продемонстрирована необходимость осуществления на государственном уровне системного анализа процессов формирования и функционирования капитала предприятий и разработки специальной стратегии, направленной на повышение капитализации экономики на эндогенной основе. In the article the tendencies of capital formation of enterprises are analyzed at macroeconomic level for 2000 2007. On the example of change of cost and structural descriptions of capital the shown necessity of conducting at state level of analysis of the systems of processes of forming and functioning of capital of enterprises and development of the special strategy capitalization of economy directed on an increase on endogenous basis.