Шляхи вдосконалення інформаційного забезпечення зовнішньоекономічної діяльності територіально-виробничих систем - Крупін, В.Є. (Науково-технічна інформація, 2009)
У статті розглянуто основні проблеми інформаційного забезпечення зовнішньоекономічної діяльності територіально-виробничих систем. Визначено шляхи вдосконалення інформаційного забезпечення за рахунок активізації ролі держави. Запропоновано створення Державного агентства підтримки експорту, охарактеризовано мету, завдання та функціональні зв’язки з суб’єктами зовнішньоекономічної діяльності. В статье рассмотрены основные проблемы информационного обеспечения внешнеэкономической деятельности территориально-производственных систем. Определены способы усовершенствования информационного обеспечения за счет активизации роли государства. Предложено создание Государственного агентства поддержки экспорта, охарактеризованы цель, задания и функциональные связи с субъектами внешнеэкономической деятельности. The article reviews main problems of the informational support of foreign economic activity of the territorial-production systems. Means of improvement of informational support by intensification of the government’s role arc defined. Creation of State agency for support of exports is proposed, goal, objectives and functional tics with the subjects of foreign economic activity arc described.