Задачі, методи та засоби експертного оцінювання якості в інженерії програмних систем - Слабоспицька, О.О. (Інститут програмних систем, журнал "Проблеми програмування", 2007)
Обгрунтовано потребу введення до складу процесів розроблення та використання програмних систем універсальної процедури обгрунтованого оцінювання показників якості об'єктів програмної інженерії. Показано перспективність її організації як кваліметричної експертизи - процесу експертного партисипативного оцінювання цих об'єктів, що враховує особливості життєвого циклу програмних систем. Проаналізовано дані особливості та запропоновано адекватні ним: математичний апарат; технологічну схему реалізації, що забезпечує раціональний компроміс між обгрунтованістю рішення та ресурсоємністю його вироблення; архітектурно-функціональну схему інструментальних засобів автоматизованої підтримки кваліметричної експертизи.