Фінансове планування як основа забезпечення фінансової безпеки підприємств - Лисенко, М.С. (Науково-технічна інформація, 2009)
У статті уточнюється визначення фінансової безпеки підприємств, підкреслюється необхідність проведення фінансового планування як основи забезпечення фінансової безпеки підприємств. Наведено класифікацію фінансових стратегій з урахуванням ряду критеріїв. Запропоновано загальну схему забезпечення фінансової безпеки як складової економічної безпеки підприємств. В статье уточняется определение финансовой безопасности предприятий, подчеркивается необходимость проведения финансового планирования в качестве основы обеспечения финансовой безопасности предприятий. Приведена классификация финансовых стратегий с учетом ряда критериев. Предложена общая схема обеспечения финансовой безопасности в качестве составляющей экономической безопасности предприятий. In article the definition of financial safety of the enterprises is specified, necessity of carrying out of financial planning as bases of maintenance of financial safety of the enterprises is emphasized. The classification of financial strategies in view of some criteria is resulted. The general scheme of maintenance of financial safety as a part of economic safety of the enterprises is offered.