Информационный ресурс в Беларуси по терминологии научно-технической информации и смежных областей знаний "InfoLio&Rec" - Силков, С.В. (Науково-технічна інформація, 2009)
В статье обоснована в логическом и праксеологическом аспектах необходимость ведения исследований терминологических информационных ресурсов (ИР). Показано, что терминологический словарь является одним из способом упорядочить научную терминологию, отобрать и зафиксировать активно используемые научным сообществом и специалистами термины. Проанализирован терминологический ИР «InfoLio&Rec» и определены пути его возможного применения. Сделан вывод о том, что терминологические ИР, которые, являясь средством фиксации терминологии, накопления научных знаний и общения профессионалов, могут стать адекватной научной основой стандартизации терминосистем. У статті обґрунтована в логічному і праксеологічному аспектах необхідність провадження досліджень термінологічних інформаційних ресурсів (ІР). Показано, що термінологічний словник с одним із засобів упорядкувати наукову термінологію, відібрати і зафіксувати активно використовувані науковим товариством і фахівцями терміни. Проаналізовано термінологічний ІР «nfoLio&Rec» і визначено шляхи його можливого застосування. Зроблено висновок проте, що термінологічні ІР, які, будучи засобом фіксації термінології, накопичення наукових знань і спілкування професіоналів, можуть стати адекватною науковою основою стандартизації терміносистем. In the article grounded in logical and praxeological aspects necessity of conduct of researches of terminology information resources (IR). It is routined that a terminology dictionary is one of by a method to put in order scientific terminology, take away and fix actively in-use a scientific association and specialists terms. Terminology IR «InfoLio&Rec» is analyzed and the ways of his possible application are certain. A conclusion is done that terminology IR, which become the mean of fixing of terminology, accumulations of scientific knowledge and intercourse of professionals, can become adequate scientific basis of standardization of terminology system.