ББГКІ ієрархія Фермі та Бозе багаточастинкових систем - Поліщук, Д.О. (Доповіді НАН України, 2010)
Виводиться iєрархiя ББГКI для Фермi та Бозе багаточастинкових систем на основi iєрархiї Неймана для кореляцiйних операторiв. Побудовано розв’язок задачi Кошi сформульованої iєрархiї у випадку n-частинкового потенцiалу взаємодiї для початкових даних з простору послiдовностей ядерних операторiв. The BBGKY hierarchy for the Fermi and Bose many-particle systems is derived with the use of the von Neumann hierarchy for correlation operators. The solution of a Cauchy problem of the formulated hierarchy is constructed in the space of sequences of trace-class operators in the case of an n-body interaction potential.