Багатокритеріальні задачі лексикографічної оптимізації на нечіткій множині альтернатив - Семенова, Н.В.; Колєчкіна, Л.М.; Нагірна, А.М. (Доповіді НАН України, 2010)
Дослiдженi багатокритерiальнi задачi лексикографiчної оптимiзацiї на нечiткiй комбiнаторнiй множинi перестановок. На основi побудованої опуклої оболонки нечiткої множини перестановок, яка є опуклим многогранником, вивченнi її структурних властивостей розробленi та обгрунтованi модифiкацiї методiв багатокритерiального вибору на випадок нечiтко заданої допустимої комбiнаторної множини. The multicriterial problems of lexicographic optimization on a fuzzy combinatorial set of permutations are explored. On the basis of the built convex hull of a fuzzy set of permutations, which is a convex polyhedron, and the study of its structural properties, modifications of methods of multicriterial choice in case of a fuzzy feasible combinatorial set are developed and grounded.