Про товщинні пружноелектричні коливання п'єзокерамічних шарів з викривленими граничними поверхнями - Шульга, М.О. (Доповіді НАН України, 2010)
Рiвняння пружноелектричних центральносиметричних коливань у сферичних координатах наведенi в операторнiй гамiльтоновiй формi за радiальною координатою. Використовується єдина форма спiввiдношень для сферичних, цилiндричних i прямокутних координат. Equations of elastic electric centrally symmetric vibrations in spherical coordinates are represented in an operator Hamilton form by the radial coordinate. The single form of relations for spherical, cylindrical, and rectangular coordinates is used.