Микроструктура стали как определяющий параметр при прогнозе ее механических характеристик - Большаков, В.И.; Дубров, Ю.И.; Касьян, О.С. (Доповіді НАН України, 2010)
Розроблено метод прогнозування механiчних характеристик сталi на основi аналiзу її мiкроструктури з урахуванням форми та розмiру зерен. Складено алгоритм, реалiзований програмно. Такий алгоритм дає можливiсть отримати недорогий та швидкий аналiз якостi сталi на передпроектнiй стадiї її дослiдження. A method of prediction of steel mechanical properties, based on its microstructure analysis with regard for a steel grain shape and a size is developed. An algorithm of this method is realized in a computer software. This algorithm gives an opportunity to make a cheep fast steel quality analysis even on the pre-project stage of studies.