Вплив регуляторів росту рослин івіну й потейтину на активність мембранозв'язаних ферментів клітин печінки щурів - Яблонська, С.В.; Лозовий, В.П.; Філінська, О.М.; Рибальченко, В.К. (Доповіді НАН України, 2010)
Iвiн та потейтин як регулятори росту рослин пригнiчують Na^+,K^+-АТФазну активнiсть плазматичної мембрани клiтин печiнки щурiв у концентрацiях 10^−9 й 10^−4 моль/л. Пiд впливом регуляторiв росту спостерiгається параболiчна концентрацiйна залежнiсть АТФазної активностi in vitro. Екто-АТФазна та 5′-нуклеотидазна активностi не є чутливими до впливу iвiну й потейтину, а Mg^2+,Ca^2+-АТФазна активнiсть маловiрогiдно змiнюється. Plant growth regulators, ivin and poteitin, depress the Na^+,K^+-ATPase activity of the plasma membranes of rat liver cells in concentrations of 10^−9 and 10^−4 mole/L. Parabolic concentration dependence of ATPase activity have been noted after the treatment with plant growth regulators ivin and poteitin in vitro. Ecto-ATPase and 5′-nucleotidase activities are not sensitive to in vitro influence of ivin and poteitin. Mg^2+,Ca^2+-ATPase activity shows insignificant disturbances.