Україна та Європейський Союз: ретроспектива розвитку відносин - Бредіхин, А.В. (Наука. Релігія. Суспільство, 2009)
Запропонована стаття присвячена дослідженню взаємовідносин України з Європейським Союзом з 1991 по 2008 рр. Проаналізовано основні правові засади співробітництва, представлено аналіз стратегічних
документів як Європейського Союзу, так і України. Визначено позитивні здобутки українських установ,
які відповідають за євроінтеграцію нашої держави. Окреслено перспективи подальшого розвитку партнерських відносин між Україною та ЄС. Складено прогноз можливого сценарію подальшої інтеграції України до Євросоюзу. Предложенная статья посвящена исследованию взаимоотношений Украины с Европейским Союзом с 1991 по 2008 гг. Проанализированы правовые основы сотрудничества, представлен анализ стратегических документов как Европейского Союза, так и Украины. Определены положительные достижения украинских
институций, которые отвечают за реализацию евроинтеграционных проектов. Очерчены перспективы дальнейшего
развития партнерских отношений между Украиной и ЕС. Составлен прогноз возможного сценария дальнейшей интеграции Украины в Евросоюз. The given article is devoted to the researching of the relationships between Ukraine and European Union since
1991 till 2008. Law backgrounds of the relations, analysis of the strategically EU and Ukrainian documents are
presented. Positive results of the Ukrainian institutions, which provide European policy are defined. The perspectives of the relations development are also described. The forecast of Ukrainian European integration is compared by the author.