Навчальна діяльність студентства України в 1953 1964 рр. - Власова, Н.М. (Наука. Релігія. Суспільство, 2009)
У статті розглядається навчальна діяльність студентів вузів України в 1953 − 1964 рр. на прикладі вузів Донецька, Харкова, Львова, Києва та Одеси. Вузи працювали відповідно до закону «Про реорганізацію системи народної освіти й наближення школи до життя» від 24 грудня 1958 р. Найбільша увага приділялась семінарським, лекційним і практичним заняттям, які проводилися відповідно до навчальних планів. У навчальному процесі важливе місце займає і перевірка знань. Аналізується середньостатистична успішність студентів у вузах України в 1953 − 1964 рр. В статье рассматривается учебная деятельность студентов вузов Украины в 1953 – 1964 гг. на примере вузов Донецка, Харькова, Львова, Киева и Одессы. Вузы работали в соответствии с законом «О реорганизации системы народного образования и приближении школы к жизни» от 24 декабря в 1958 г. Наибольшее внима- ние уделялось семинарским, лекционным и практическим занятиям, которые проводились в соответствии с учебными планами. В учебном процессе важное место занимает и проверка знаний. В статье анализируется среднестатистическая успеваемость студентов в вузах Украины в 1953 – 1964 гг. This article considers studyies activities of students of the higher educational institutions of Ukraine in 1953 – 1964 on the example of the higher educational institutions of Donetsk, Kharkov, Kiev and Odessa. The higher educational institutions worked in accordance with the law “On rebuilding the system of people’s education and approaching school to life” from December 24, 1958. The greatest attention was paid to seminar, lection and practical classes which were held in accordance with study plans. The important place in study process is taken by the knowledge control. The article analyses the average progress of students in the higher educational institutions in 1953 – 1964.