Етапи європейської інтеграції Республіки Польща (1989 - 2004 рр.) - Ложечкін, В.С. (Наука. Релігія. Суспільство, 2009)
У статті досліджені основні етапи та особливості інтеграції Республіки Польща до Євросоюзу. Висвітлені головні проблеми та механізми багатостороннього співробітництва Польщі зі Співтовариством. Проаналізовані напрями трансформації польського суспільства. Автором розроблена періодизація процесу європейської інтеграції Польщі та узагальнений історичний досвід цього процесу. В статье исследованы основные этапы и особенности интеграции Республики Польша в Евросоюз. Освещены главные проблемы и механизмы многостороннего сотрудничества Польши с Содружеством. Проанализированы направления трансформации польского общества. Автором разработана периодизация процесса европейской интеграции Польши и обобщен исторический опыт этого процесса. In the article the basic stages and features of integration of Republic Poland to European Union are investigated. Main problems and mechanisms of multilateral collaboration of Poland with Concord are covered. Directions of transformation of Polish society are analysed. A division into periods of process of European integrattion of Poland developed and historical experience is generalized by the author.