Радянська історіографія про суспільно-політичні процеси в Україні в 1917 - на початку 1918 рр. - Пахоменков, Ю.Г. (Наука. Релігія. Суспільство, 2009)
У статті розглядаються соціально-політичні процеси під час революції (в 1917 – на початку 1918 рр.) і
аналізується їхнє відображення в українській радянській історіографії. В статье рассматриваются социально-политические процессы во время революции (в 1917 – начале 1918 гг.) и
анализируется их отображение в украинской советской историографии. In the article the social-political processes in time of revolution (1917 – the beginning of 1918) in ukrainian soviet
historiography are considered.