Становлення україно-англійських відносин в гуманітарній сфері - Тодоров, І.Я.; Мазур, О.О. (Наука. Релігія. Суспільство, 2009)
Стаття присвячена розгляду історії становлення відносин Сполученого Королівства Великої Британії і Північної Ірландії та України в гуманітарній сфері. Розглянуто стан наукової розробленості теми і забезпеченість дослідження джерелами, зокрема, проаналізовано міждержавні угоди у відповідній сфері. Показано роль Великої Британії у європейській та євроатлантичній інтеграції України. Статья посвящена рассмотрению истории становления отношений Соединенного Королевства Великобритании и Северной Ирландии и Украины в гуманитарной сфере. Рассмотрены состояние научной разработанности темы и обеспеченность исследования источниками, в частности, проанализированы межгосударственные соглашения в соответствующей области. Показана роль Великобритании в европейской и евроатлантической интеграции Украины. The article under consideration focuses on the history of relations between The United Kingdom of Great Britain and Northern Ireland and Ukraine in the sphere of humanitarian activities. It gives an overview of the scientific base of the subject in focus and reviews subject-related references, bilateral interstate agreements in particular. The paper analyses the role of Great Britain in Ukraine’s European and Euroatlantic integration.