Соціально-філософські аспекти націократичної теорії - Ковальський, Г.Є. (Наука. Релігія. Суспільство, 2009)
Стаття присвячена філософським підґрунтям націократії. На основі першоджерела подається уявлення про націю як органічну та диференційовану спільність, що лежить в основі націократичної моделі устрою держави. Нація розглядається як найвища форма людського співжиття та абсолютна духовна цінність. Статья посвящена философскому пониманию нациократии. На основе первоисточника подается представление о нации как органической и дифференцированной общности, которая лежит в основе нациократической модели устройства государства. Нация рассматривается как высочайшая форма человеческого сосуществования и абсолютная духовная ценность. The article is devoted to the philosophical understanding of natiocracy. On the basis of the primary source the idea about the nation as organic and differentiated generality which underlies the natiocratic model of state structure is submitted. The nation is considered as the highest form of human coexistence and absolute spiritual value.