Філософія і наука у протиріччях та колізіях сучасності - Галазюк, О.Д. (Наука. Релігія. Суспільство, 2009)
Ця стаття присвячена проблемі взаємовідносин філософії та науки протягом сторіч конструювання новітньої
моделі сучасного світу. Головними особливостями цього дослідження є наступні: реконструкція ключових
елементів історичного розвитку філософії та науки, генералізація різноманітних культурних та історичних
фактів задля відтворення глобальної моделі протиріч та колізій сучасного світу. Ця стаття присвячена
світлій пам’яті засновника Львівсько-Варшавської філософської школи видатного філософа Казимира
Твардовського. Эта статья посвящена проблеме взаимоотношения философии и науки на протяжении столетий конструирования
новой модели современного мира. Главными особенностями этого исследования являются следующие:
реконструкция ключевых элементов исторического развития философии и науки, обобщение разнообразных
культурных и исторических фактов для создания глобальной модели противоречий и коллизий современного
мира. Эта статья посвящена светлой памяти основателя Львовско-Варшавской философской школы великого
философа Казимира Твардовского. This article is devoted to the problem of relationship philosophy and science during centuries of constructing new
model of the modern world. Fundamental peculiarities of these investigations are following: reconstruction of key
elements of historical development of the philosophy and science, generalization of different cultural and historical
facts for creating the global model of the contradictions and collisions of the modern world. This article is devoted to blessed
memory of the great philosopher Kasimir Tvardovsky, the founder Lvov-Warsaw philosophical school.