Порівняльна оцінка ефективності ало- і ксенотрансплантації мікроінкапсульованої тканини прищитоподібної залози щурам з експериментальним гіпопаратиреозом - Пастер, І.П. (Доповіді НАН України, 2010)
Мiкроiнкапсульованi тканини прищитоподiбної залози як щура, так i людини зберiгають високу функцiональну активнiсть в умовах in vivo i здатнi чинити виразний позитивний вплив на рiвнi загального та вiльного кальцiю у щурiв з експериментальним гiпопаратиреозом, що свiдчить про перспективнiсть їх застосування як ало- i ксенотрансплантатiв для компенсацiї гiпофункцiонального стану паратиреоїдної системи. Microencapsulated parathyroid tissues of rats and human preserve the high functional activity in vivo and have a marked positive effect on the levels of total and free calcium in rats with experimental hypoparathyroidism, which suggests good prospects of their use as allo- and xenotransplants in the compensation of a hypofunctional state of the parathyroid system.