Механизм кальцийнезависимого индуцированного отложения каллозы в растительных клетках - Емельянов, В.И. (Доповіді НАН України, 2010)
Теоретично обгрунтовано механiзм кальцiєнезалежного iндукованого вiдкладання калози в системi рослина-патоген. Запропоновано альтернативний шлях синтезу калози в рослинних клiтинах, який передбачає використання мономерiв цукрiв, що входили до складу клiтинних стiнок патогенного гриба, для формування особистих структур. Розроблено метод перевiрки запропонованого механiзму в рослинних клiтинах. The calcium-independent mechanism of callose deposition in the plant-pathogen system is theoretically established. The alternative pathway of the callose synthesis in plant cells with the use of sugar monomers which had been contained in fungal cell walls is proposed. The method for verification of the alternative mechanism is developed.