Про диференціальні рівняння зі зсувами та віддзеркаленнями аргументу - Чайковський, А.В. (Доповіді НАН України, 2010)
Розглядаються лінійні диференціальні рівняння першого порядку із запізненнями, випередженнями та віддзеркаленнями аргументу щодо функцій зі значеннями в банаховому просторі. Знайдено необхідну і достатню умову існування та єдиності обмеженого на всій осі розв'язку. Linear differential equations of the first order with delays, outstrippings, and reflections of arguments relative to functions with values in a Banach space are considered. Necessary and sufficient conditions of existence and uniqueness of the solution which is bounded on the axis are found.