Розроблення нового методу іммобілізації ліпази на целюлозних мембранах - Гузикевич, К.Є.; Коновалова, В.В.; Побігай, Г.А.; Бурбан, А.Ф. (Доповіді НАН України, 2010)
Розроблено метод іммобілізації ліпази на целюлозних ультрафільтраційних мембранах, модифікованих поліетиленіміном та прищепленими тіольними групами. Підібрано оптимальні умови іммобілізації ліпази за даним способом: pH 7,5, концентрація розчину модифікування 1 мг/см3. Отримані мембрани характеризуються великою кількістю іммобілізованого ферменту (0,307 мг/см2), високим ступенем збереження активності (57%) та здатністю до регенерації. A method of lipase immobilization on cellulose ultrafiltration membranes is developed. Optimal conditions of immobilization are determined: pH and enzyme solution concentration are 7.5 and 1 mg/ml, respectively. The obtained biocatalytic membranes are characterized by a large amount of immobilized enzyme (0.307 mg/cm2), high rate of activity yield (57%), and good regeneration ability.