Оценка наименьшего количества молекул для обеспечения гомогенной кристаллизации из растворов - Третьяков, О.В.; Третьяков, Д.О.; Присяжный, В.Д. (Доповіді НАН України, 2010)
Запропоновано підхід для оцінки розміру первинного зародку твердої фази при гомогенній кристалізації з розчинів та кількості молекул у поверхневому шарі міжфазової межі, перебільшення якої приводить до початку утворення частинок твердої фази. Результати експериментальних досліджень гомогенної кристалізації іонних кристалів підтверджують правомірність такого підходу. An approach to the estimation of a solid phase primary nucleus during the homogeneous crystallization from solutions and the amount of molecules in the superficial layer of the interphase boundary, the exceeding of which results in the beginning of solid phase formation is offered. The results of experimental researches of the homogeneous crystallization of ionic crystals confirm the legitimacy of such an approach.