Зміни у функціонуванні слизового бар'єру проксимального відділу травного тракту в умовах тривалої гіпоацидності та їх корекція - Берегова, Т.В.; Непорада, К.С.; Цирюк, О.І.; Манько, А.М.; Янковський, Д.С. (Доповіді НАН України, 2010)
Показано, що тривале пригнічення секреції соляної кислоти в шлунку призводить до розвитку патологічних змін у проксимальному відділі травного тракту, зокрема підвищення деполімеризації біополімерів тканин пародонта та протективних білків шлункового слизу, про що свідчить достовірне підвищення вмісту вільного оксипроліну, фукози та гексуронових кислот. Мультипробіотик ”Симбітер® ацидофільний” концентрований запобігає підвищеному катаболізму колагенових та неколагенових білків сполучної тканини, викликаному тривалою гіпоацидністю шлункового соку. Long-term inhibition of gastric acid secretion leads to the development of pathological changes in the proximal part of gastrointestinal tract, specifically to an increase of the depolymerization of biopolymers of parodontal tissue and protective proteins of gastric mucus. Concentrated multiprobiotic “Symbiter acidophilic®” prevented the enhanced catabolism of collagenic and noncollagenic proteins of connective tissue evoked by long-term hypoacidity of gastric juice.