Оцінювання ефективності розроблення і впровадження стандартів у сфері енергетики - Соколовська, І.С. (Інститут загальної енергетики НАН України, 2008)
Розглянуто шляхи отримання економічного ефекту в разі впровадження у сфері енергетики основних видів стандартів. Обґрунтовано можливість оцінювання ефективності стандартів відповідно до основних положень методики ЮНІДО, тобто стандарт розглядається як інвестиційний проект з усіма притаманними йому властивостями з урахуванням економічних, екологічних та соціальних аспектів.------------ Рассмотрены пути получения экономического эффекта в случае внедрения в сфере энергетики основных видов стандартов. Обоснована возможность оценки эффективности стандартов в соответствии с основными положениями методики ЮНИДО, т.е. стандарт рассматривается как инвестиционный проект со всеми присущими ему свойствами с учетом экономических, экологических и социальных аспектов.------------ The ways to obtain economic benefits in the case of the introduction of basic types of standards in the energy sector are considered. Possibility to evaluate the standard efficiency in accordance with provisions of the UNIDO method is grounded, that is the standard is considered as an investment project with all the inherent properties, taking into account economic, ecological and social aspects.