Другий Європейський конгрес з природоохоронної діяльності (ЕССВ 2009) «Охорона природи: від науки до практики» - Тарасова, О.С.; Гудкова, Н.В. (Український ботанічний журнал, 2010)
Другий Європейський конгрес з природоохоронної діяльності (ЕССB 2009) цьогоріч став найвидатнішою європейською подією в галузі охорони природи. Конгрес відбувався 1—5 вересня 2009 р. у Чеському університеті природничих наук (Прага, Чехія) під патронатом міністра охорони навколишнього середовища Чеської Республіки Ладіслава Міко, представника Європейської комісії Ставроса Дімаса та Голови Товариства охорони природи Луіджі Боітані.