Деякі розрахунки щодо енергетичної ефективності біопалив - Білодід, В.Д.; Тарасенко, П.В. (Інститут загальної енергетики НАН України, 2008)
Проведено детальний аналіз із визначенням енергоємності біопалив (біоетанолу та біодизельного пального) для умов України з урахуванням витрат енергії на вирощування сировини, її збирання, транспортування, зберігання, а також переробку на рідкі види палива за існуючими технологіями.------------- Проведен детальный анализ с определением энергоемкости биотоплив (биоэтанола и биодизельного горючего) для условий Украины с учетом затрат энергии на выращивание сырья, его сбор, транспортировку, хранение, а также переработку в жидкие виды топлива по существующим технологиям.------------ The detailed analysis with determination of power-consuming of bio-fuel (bio-ethanol and bio-diesel fuel) for the conditions of Ukraine taking into account the expenses of energy on growing of raw material, collecting, transporting, saving is conducted, and also on processing in the liquid types of fuel after existent technologies.