Нові місцезнаходження видів рослин, занесених до Червоної книги України, на території Донецького та Старобільського степів - Соколова, О.І.; Бережний, М.В.; Бутилкіна, Н.Ю. (Український ботанічний журнал, 2010)
В процессе экспедиционных исследований на территории Донецкой и Старобельской степей в 2006—2008 гг. выявлено 50 новых местонахождений 6 видов растений (Paeonia tenuifolia L., Tulipa schrenkii Regel (T. gesneriana L. s.l.), Tulipa ophiophylla Klok. et Zoz, Tulipa quercetorum Klok. et Zoz, Fritillaria meleagroides Patrin ex Schult. et Schult. f., Fritillaria ruthenica Wikstr.), занесенных в Красную книгу Украины. During research expeditions in 2006—2008 in the Donetsk and Starobilsk steppes we found 50 new localities of 6 species of plants (Paeonia tenuifolia L., Tulipa schrenkii Regel (T. gesneriana L. s.l.), Tulipa ophiophylla Klok. et Zoz, Tulipa quercetorum Klok. et Zoz, Fritillaria meleagroides Patrin ex Schult. et Schult. f., Fritillaria ruthenica Wikstr.), which are listed in the Red Data Book of Ukraine.