Мала енергетика та її значення в регіональних системах майбутнього - Білодід, В.Д.; Таранець, К.В. (Інститут загальної енергетики НАН України, 2008)
Розглянуто необхідність упровадження малих генеруючих потужностей в енергетичну систему України. Зроблено техніко-економічну оцінку технологій, окреслено комплекс проблем інноваційного ринку розосередженої енергетики та наведено можливі варіанти їх розв’язання.------------ Рассмотрена необходимость внедрения малых генерирующих мощностей в энергетическую систему Украины. Проведена технико-экономическая оценка технологий, очерчен комплекс проблем инновационного рынка рассредоточенной энергетики и приведены возможные варианты их решения.-------------- This article deals with necessity of implementation of small energy powers in the electricity transmission system of Ukraine. There was made technical and economic estimation of technologies diversification. There were also outlined the main problems of the innovation market in dispersed energy and the variants of their solution are given.