Про методологію розробки програм енергоефективності та енергозбереження і недоліки при їх створенні - Маляренко, О.Є. (Інститут загальної енергетики НАН України, 2008)
Надано критичний аналіз існуючих методичних підходів до визначення енергетичної ефективності на різних рівнях управління економікою та методичних і термінологічних помилок, що мають місце в методиках визначення та прогнозування показників енергоефективності для регіональних і галузевих програм енергозбереження----------------- В статье представлен критический анализ существующих методических подходов к определению энергетической эффективности на разных уровнях управления экономикой, а также методических и терминологических ошибок, имеющихся в методиках определения и прогнозирования показателей энергоэффективности для региональных и отраслевых программ энергосбережения.-------------------- In the article the critical analysis of existent methodical approaches is given to determination of power efficiency at different levels of management by an economy and methodical and terminology errors, that determinations and prognostications of indexes of efficiency for the programs of energy saving regional and of particular a branch take place in methods.