Гідробіологічний режим водойм міських агломерацій при різному ступені їх антропогенного навантаження - Романенко, В.Д.; Крот, Ю.Г.; Киризій, Т.Я. (Гидробиологический журнал, 2009)
Досліджено формування якості води в місцях розвитку фітоугруповань у річкових та озерних екосистемах при різному ступені антропогенного навантаження. Дано трофо-сапробіологічну та екологічну оцінку якості води на ділянках водойм з помірним і значним ступенем забруднення. Визначено види вищих водяних рослин та риб, які пристосувалися до цих умов існування. The water quality of river and lake ecosystems wich situated at town’s regions and have been pressed by different anthropogenic factors is investigated. The trofo-saprobiological and ecological estimation of water qualiy of this objects on the parts with light and higher level of polutions was carried out. Types of higher aquatic plants and fishes which have adapted for the such environment are established.