Азотфіксувальна активність і ріст вегетативних органів люцерни за сумісної інокуляції активним і неактивним штамами Sinorhizobium meliloti - Воробей, Н.А.; Коць, С.Я. (Физиология и биохимия культурных растений, 2009)
В умовах вегетаційних дослідів показано, що сумісна інокуляція люцерни активним і неактивним штамами Sinorhizobium meliloti збільшує загальну кількість бульбочок, але знижує рівень азотфіксувальної активності рослин порівняно з варіантом моноінокуляції активним штамом. В условиях вегетационных опытов показано, что совместная инокуляция люцерны активным и неактивным штаммами Sinorhizobium meliloti увеличивает общее количество клубеньков, но снижает уровень азотфиксируюшей активности растений по сравнению с вариантом моноинокуляции активным штаммом. The combined inoculation of alfalfa with active and inactive Sinorhizobium meliloti strains in vegetative experiments had increased the total number of nodules but decreased the level of nitrogen fixing activity in plants as compared to the control ones which were monoinoculated with active strain.